GODIŠNJI IZVEŠTAJ USPS A TAKMIČENJA ODRŽANIH 2014. GODINE

GODIŠNJI IZVEŠTAJ UJEDINJENOG SRPSKOG PAUERLIFTING SAVEZA SA TAKMIČENJA  ODRŽANIH 2014. GODINE

 

UJEDINJENI SRPSKI PAUERLIFTING SAVEZ (USPS) BIO JE POKROVITELJ SEDAM TAKMIČENJA U 2014. GODINI OD KOJIH SU: JEDNO BALKANSKO, DVA DRŽAVNA I ČETRI KUPA PO GPC PRAVILIMA A U SARADNJI SA SRPSKIM PAUERLIFTING SAVEZOM PO IPF PRAVILIMA ORGANIZOVAO JE DVA KUPA PO IPF PRAVILIMA.TEHNIČKI ORGANIZATORI SVIH TAKMIČENJA POD POKROVITELJSTVOM USPS-a BILI SU PLK KNJAŽEVAC, BBK ARENA PARAČIN,  GOLD GYM VRANJE, MONIKA VRANJE, KDT MORAVA VLADIČIN HAN, PLK KIMIT BELA PALANKA I DRS PALILULA NIŠ. U SVOM ČLANSTVU USPS IMA 36!!! KLUBOVA I 316 TAKMIČARA IZ SRBIJE DOK JE IZ DRUGIH ZEMALJA UČESTVOVALO JOŠ 146 TAKMIČARA. ZA PERIOD OD 2,5 GODINE KOLIKO SAVEZ POSTOJI UKUPNO SE U USPS TAKMIČILO DO KRAJA 2014. GODINE 462!!! TAKMIČARA KOJI SU IMALI 606!!! NASTUPA NA PRVENSTVIMA OD OSNIVANJA SAVEZA 04.08.2012.GODINE PA DO KRAJA 2014. GODINE. U PRILOGU IZVEŠTAJA NALAZE SE IMENA SVIH TAKMIČARA. OVO SVE GOVORI O VELIČINI I MASOVNOSTI UJEDINJENOG SRPSKOG PAUERLIFTING SAVEZA!

KOMPLETNE IZVEŠTAJE SA SVIH TAKMIČENJA MOŽETE NAĆI U DALJEM TEKSTU A OPŠIRNIJE NA SAJTU U REZULTATIMA 2014. GDE SU OBJAVLJENI REZULTATI, SLIKE I FIDEO SA SVIH TAKMIČENJA U ORGANIZACIJI USPS-a.

I.

Dana 22-23.03.2014. godine USPS I PLK Knjaževac organizovali su Balkansko prvenstvo u powerliftingu i deadlift-u. Takmičenje je organizovano u izuzetnim uslovima Doma kulture u Knjaževcu, klub domaćin pokazao se kao odličan organizator.Takmičarima je bila na raspolaganju vrhunska oprema za powerlifting firme eleiko, specijalne šipke za čučanj i mrtvo dizanje, power bars i texas bars, monoliftI i originalna klupa za bench press koje se koriste u GPC federaciji. Nastup takmičara praćen je putem interneta uživo.Učestvovalo je oko 70 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije u predivnoj takmičarskoj atmosferi, navijanju i fer pleju.

II.

 

Dana 12.04.2014. godine novoformirani Srpski Savez po IPF pravilima i domaćin GOLD S GYM VRANJE pod pokroviteljstvom Ujedinjenog srpskog pauerlifting saveza oraganizovali su jedno zaista sjajno takmičenje koje je okupilo puno takmičara.Nadmetalo se 70 takmičara i takmičarki iz 14 klubova. Na takmičenju su nastupali gosti iz Makedonije, koji su ostvarili izuzetne rezultate.Takmičenje je prošlo u najboljem redu u prepunoj hali, uz sjajnu publiku i atmosferu. Zakašnjenja su bila minimalna.Takmičenje se takođe prenosilo putem LIVE STREAM-a na sajtu Ujedinjenog Srpskog Pauerlifting Saveza, tako da su svi ljubitelji ovog sporta koji nisu mogli prisustvovati događaju mogli da prate uzivo takmičenje putem interneta. Prvo su nastupali takmičari sa opremom u disciplini EQ bench press, zatim su nakon toga nastupale žene u disciplini RAW bench press, i na kraju muškarci u disciplini RAW Bench press podeljeni po grupama.

III.

Dana 21-22.06.2014. godine UJEDINJENI SRPSKI PAUERLIFTING SAVEZ i domaćin BBK ARENA PARAĆIN oraganizovali su II DRŽAVNO PRVENSTVO U BENCH PRESS-U PO GPC PRAVILIMA RAW/EQ U  PARAĆINU. Ovo je najmasovnije i najposećenije takmičenje kod nas do sada u Srbiji od kada se unazad više decenija organizuju takmičenja u bench press-u i powerliftingu. Takođe i po rečima mnogih takmičara jedno od najlepših i najbolje organizovanih takmičenja. Nadmetalo se oko 140 takmičara i takmičarki iz 25 klubova. Na takmicenju su nastupali gosti iz BIH.Takmičenje je trajalo dva dana, prošlo je u najboljem redu, uz sjajnu atmosferu.Zakašnjenja su bila minimalna jer su takmičari zahtevali još malo vremena na zagrevanju pa je organizator udovioljio svima sobzirom na veliki broj prijavljenih takmičara. Takmičenje se takođe prenosilo putem LIVE STREAM-a na sajtu Ujedinjenog Srpskog Pauerlifting Saveza. Tako da su svi ljubitelji ovog sporta koji nisu mogli prisustvovati događaju mogli da prate uživo takmičenje putem interneta. Prvog dana, na samom početku takmičenja, takmičili su se po prvi put kod nas OSI – osobe sa invaliditetom. Srećni smo što smo im na ovaj način pružili priliku da se iskažu i dokažu u sportu.

IV.

Dana 20.09.2014. godine BBK MONIKA VRANJE i UJEDINJENI SRPSKI POWERLIFTING SAVEZ organizovali su II Otvoreni Državni Kup u Bench Pressu u Vranju. Nastupilo je 90 takmičara i takmičarki iz 16 klubova iz Srbije i Crne Gore. Prvo su nastupili muškarci i žene u disciplini EQ Bench Press, zatim žene u disciplini RAW Bench Press i na kraju muškarci u disciplini RAW Bench Press podeljeni u 6 takmičarskih grupa.

 

V.

Dana 11.10.2014. klub i domaćin KDT MORAVA VLADIČIN HAN uz pomoć i pod pokroviteljstvom UJEDINJENOG SRPSKOG PAUERLIFTING SAVEZA organizovali su prelepo i izuzetno posećeno III Državno Prvenstvo u Powerliftingu sa i bez opreme. Na raspolaganju svima takmičarima bila je profesionalna oprema koju je činila takmičarska garnitura firme eleiko, specijalne šipke za čučanj i mrtvo dizanje, power bars i texas bars, monolift i originalna klupa za bench press koji se koriste u GPC federaciji.
Zbog povreda nažalost nije nastupio veći broj takmičara iz domačeg kluba ali i pored toga nastupilo je zavidan broj ukupno 43 takmičara iz 11 klubova iz Srbije, a kao gosti iz BIH i Crne Gore nastupili su takmičari iz ukupno 6 klubova koji su upriličili ovo državno prvenstvo svojim dolaskom i postignutim rezultatima. Na ovaj način takmičenje je dobilo na još većoj važnosti jer je pored takmičara iz okruženja učestvovalo dosta devojaka i takmičara mlađih uzrasta pred kojima je izuzetna takmičarska budućnost u ovom sportu.

VI.
Dana 29.11.2014. godine PLK KIMIT i UJEDINJENI SRPSKI POWERLIFTING SAVEZ organizovali su III Otvoreni Kimit Kup u Bench Pressu u Beloj Palanci. Nastupilo je 72 takmičara i takmičarki iz 16 klubova iz Srbije i Makedonije.
Prvo su nastupili takmičari u OSI kategoriji zatim žene i muškarci u disciplini EQ bench press, zatim žene u disciplini RAW  bench press i na kraju muškarci u disciplini RAW bench press podeljeni u 5 takmičarskih grupa. Oborena su  11 državna rekorda.

VII.

Dana 13.12.2014.godine DRS PALILULAUJEDINJENI SRPSKI PAUERLIFTING SAVEZ I SRPSKI PAUERLIFTING SAVEZ PO IPF PRAVILIMA organizovali su tradicionalni 20. Gala kup u Pauerliftingu RAW i EQ u Nišu dana 13.12.2014.Nastupilo je 37 takmičara i takmičarki iz 14 klubova iz Srbije. Prvo su nastupili takmičari u disciplini EQ Powerlifting, zatim žene i muškarci u disciplini Powerlifting RAW podeljeni u 5 takmičarskih grupa.

UJEDINJENI SRPSKI PAUERLIFTING SAVEZ ZAHVALJUJE SE SVIM KLUBOVIMA I TAKMIČARIMA NA UKAZANOM POVERENJU U 2014. GODINI! OČEKUJE NAS DOSTA TAKMIČENJA U 2015. –oj. SAVEZ ĆE SE UBUDUĆE TRUDITI DA ORGANIZACIJU TAKMIČENJA PODIGNE NA JOŠ VEĆEM NIVOU, ZATO VAS OČEKUJEMO U ŠTO VEĆEM BROJU DA SE DRUŽIMO, TAKMIČIMO I PREDSTAVLJAMO SVOJU DRŽAVU I SAVEZ NA NAREDNIM MEDJUNARODNIM TAKMIČENJIMA. KALENDAR TAKMIČENJA ZA 2015. GODINU VEĆ JE OBJAVLJEN NA SAJTU. DOBRODOŠLI! MI POSTOJIMO ZBOG VAS!!! SPORTSKI POZDRAV!!!

Preuzmite dokumenta :

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *