GODIŠNJI IZVEŠTAJ USPS A TAKMIČENJA ODRŽANIH 2015. GODINE

UJEDINJENI SRPSKI PAUERLIFTING SAVEZ (USPS) BIO JE POKROVITELJ OSAM TAKMIČENJA U 2015. GODINI OD KOJIH SU: JEDNO BALKANSKO, TRI DRŽAVNA I ČETRI KUPA PO GPC PRAVILIMA.TEHNIČKI ORGANIZATORI SVIH TAKMIČENJA POD POKROVITELJSTVOM USPS-a BILI SU PLK KNJAŽEVAC, BBK ARENA PARAČIN, GOLD GYM VRANJE, FITNESS CENTAR ABC VRANJE, FITNESS STUDIO FIESTA, KDT MORAVA VLADIČIN HAN, PLK KIMIT BELA PALANKA I DRS PALILULA NIŠ. U SVOM ČLANSTVU USPS IMA 36!!! KLUBOVA I 426 TAKMIČARA IZ SRBIJE DOK JE IZ DRUGIH ZEMALJA UČESTVOVALO JOŠ 170 TAKMIČARA. ZA PERIOD OD 3,5 GODINE KOLIKO SAVEZ POSTOJI UKUPNO SE U USPS TAKMIČILO DO KRAJA 2015. GODINE 596!!! TAKMIČARA KOJI SU IMALI 863!!! NASTUPA NA PRVENSTVIMA OD OSNIVANJA SAVEZA 04.08.2012.GODINE PA DO KRAJA 2015. GODINE. U PRILOGU IZVEŠTAJA NALAZE SE IMENA SVIH TAKMIČARA. OVO SVE GOVORI O VELIČINI I MASOVNOSTI UJEDINJENOG SRPSKOG PAUERLIFTING SAVEZA!

KOMPLETNE IZVEŠTAJE SA SVIH TAKMIČENJA MOŽETE NAĆI U DALJEM TEKSTU A OPŠIRNIJE NA SAJTU U REZULTATIMA 2015. GDE SU OBJAVLJENI REZULTATI, SLIKE I VIDEO SA SVIH TAKMIČENJA U ORGANIZACIJI USPS-a.

                                                           I.

Dana 21-22.03.2015. godine PLK KNJAŽEVAC i UJEDINJENI SRPSKI POWERLIFTING SAVEZ organizovali su IV. BALKANSKO PRVENSTVO U POWERLIFTINGU I BENCH PRESSU RAW & EQ PO GPC PRAVILIMA u  KNJAŽEVCU.

Učestvovalo je 132 takmičara u 163 nastupa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Prvog dana su nastupile takmičarke u kategoriji Powerlifting RAW (16 učesnica) zatim muškarci u disciplini Powerlifting EQ (7 učesnika), zatim muškarci i žene u disciplini EQ bench press (22 učesnika), zatim žene u disciplini RAW bench press (12 učesnica), zatim muškarci u OSI kategoriji (2 učesnika) i na kraju muškarci u disciplini RAW bench press (57 učesnika) podeljeni u 5 takmičarskih grupa.

Drugog dana nastupili su takmičari u disciplini Powerlifting RAW( 47 učesnika) podeljeni u 4 takmičarske grupe.Postavljen je zavidan broj svetskih, evropskih, balkanskih i nacionalnih rekorda. Svo vreme prisustvovao je Lee Marshall, predsednik GPC federacije kod koga su polagali naše nacionalne sudije i dobili licence:
Stanković Aleksandar – druge kategorije;

Aranđelović Ivica – treća kategorija

Pešić Boban – nacionalni sudija

Zlatanović Tanja – nacionalni sudija

 

 

II.

 

Dana 25.04.2015. godine BBK GOLD GYM VRANJE i UJEDINJENI SRPSKI POWERLIFTING SAVEZ organizovali su III Otvoreni Državni Kup u Bench Pressu u Vranju.

Nastupilo je 53 takmičara i takmičarki iz 11 klubova iz Srbije. Prvo su nastupile žene u disciplini RAW Bench Press sa muškarcima iz OSI kategorije, zatim muškarci i žene u disciplini EQ Bench Press i na kraju muškarci u disciplini RAW Bench Press podeljeni u 4 takmičarske grupe.
                                                               III.

Dana 16.05.2015. godine BBK ARENA PARAĆIN i UJEDINJENI SRPSKI POWERLIFTING SAVEZ organizovali su III. DRŽAVNO PRVENSTVO U BENCH PRESSU I DEADLIFTU RAW & EQ PO GPC PRAVILIMA u PARAĆINU.
Učestvovalo je 84 takmičara u 148 !!! nastupa iz Srbije i Crne Gore.
Prvo su nastupili takmičari i takmičarke u kategoriji OSI Bench Press (8 učesnika) zatim muškarci i žene u disciplini Deadlift EQ (4 učesnika), zatim žene u disciplini RAW deadlift (12 učesnica), zatim muškarci u disciplini RAW deadlift (33 učesnika), zatim muškarci i žene u disciplini EQ bench press (26 učesnika), zatim žene u disciplini RAW bench press (12 učesnica) i na kraju muškarci u disciplini RAW bench press (53 učesnika) podeljeni u 6 takmičarskih grupa.

                                                                           IV.

Dana 21.06.2015. godine FITNESS CENTAR ABC VRANJE i UJEDINJENI SRPSKI POWERLIFTING SAVEZ organizovali su IV Otvoreni Kup u Bench Pressu u Vranju.
Nastupio je 41 učesnik iz 9 klubova iz Srbije.
Prvo su nastupili takmičari u OSI kategoriji i žene u disciplini RAW bench press, zatim muškarci i žene u disciplini EQ bench press i na kraju muškarci u disciplini RAW bench press podeljeni u 3 takmičarske grupe. Oborena su 5 državna rekorda.

 

 

V.

Dana 26.09.2015. godine FITNESS STUDIO FIESTA i UJEDINJENI SRPSKI POWERLIFTING SAVEZ organizovali su II Otvoreno prvenstvo Vojvodine u Bench Pressu u Pančevu.

Nastupilo je 52 učesnika iz 13 klubova iz Srbije.
Prvo su nastupili takmicari u OSI kategoriji, zatim žene u disciplini RAW bench press, zatim muškarci u disciplini EQ bench press i na kraju muškarci u disciplini RAW bench press podeljeni u 3 takmicarske grupe.

VI.
Dana 17.10.2015. godine K.D.T MORAVA VLADIČIN HAN i UJEDINJENI SRPSKI POWERLIFTING SAVEZ organizovali su IV. DRŽAVNO PRVENSTVO U POWERLIFTINGU RAW & EQ PO GPC PRAVILIMA u VLADIČINOM HANU.
Učestvovalo je 66 takmičara I takmičarki  iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Prvo su nastupile takmičarke u kategoriji RAW Powerlifting zajedno sa muskarcima u kategoriji EQ Powerlifting, a zatim su nastupili muškarci u disciplini RAW Powerlifting podeljeni u 4 takmičarske grupa.
Posebno su bodovani takmičari iz okolnih zemalja od takmičara iz Srbije.
VII.

Dana 05.12.2015. godine PLK KIMIT i UJEDINJENI SRPSKI POWERLIFTING SAVEZ organizovali su IV. Otvoreni Kimit Kup u Bench Pressu u Beloj Palanci.

Nastupilo je 45 takmicara i takmičarki iz 16 klubova iz Srbije, Crne Gore i Makedonije.
Prvo su nastupili takmičari u disciplini EQ bench press, zatim žene u disciplini RAW  bench press i na kraju muškarci u disciplini RAW bench press podeljeni u 5 takmičarskih grupa. Oborena su  11 državna rekorda.

 

 

 

 

                                                                          VIII.

Dana 13.12.2015. godine DRS PALILULA i UJEDINJENI SRPSKI
POWERLIFTING SAVEZ organizovali su XXI. GALA KUP U POWERLIFTINGU RAW & EQ PO GPC PRAVILIMA u NIŠU, koji je ujedno bio I kvalifikaciono takmičenje  za naredno svetsko prvenstvo koje će se održati u Nišu 17-24.09.2016. godine.
Učestvovao je  61 takmičari i takmičarki  iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Prvo su nastupili takmičari u kategoriji EQ Powerlifting zajedno sa ženama u kategoriji RAW Powerlifting, a zatim su nastupili muškarci u RAW Powerlifting-u podeljeni u 4 takmičarske grupa.

 

UJEDINJENI SRPSKI PAUERLIFTING SAVEZ ZAHVALJUJE SE SVIM KLUBOVIMA I TAKMIČARIMA NA UKAZANOM POVERENJU U 2015. GODINI! OČEKUJE NAS DOSTA TAKMIČENJA U 2016. –oj. SAVEZ ĆE SE UBUDUĆE TRUDITI DA ORGANIZACIJU TAKMIČENJA PODIGNE NA JOŠ VEĆEM NIVOU, ZATO VAS OČEKUJEMO U ŠTO VEĆEM BROJU DA SE DRUŽIMO, TAKMIČIMO I PREDSTAVLJAMO SVOJU DRŽAVU I SAVEZ NA NAREDNIM MEDJUNARODNIM TAKMIČENJIMA U INOSTRANSTVU I NA SVETSKOM PRVENSTVU KOJE ĆE SE ODRŽATI U NIŠU 17-24.09.2016. GODINE. KALENDAR TAKMIČENJA ZA 2016. GODINU VEĆ JE OBJAVLJEN NA SAJTU. DOBRODOŠLI! MI POSTOJIMO ZBOG VAS!!! SPORTSKI POZDRAV!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *