IZVEŠTAJ SA 20. GALA KUPA U POWERLIFTINGU RAW & EQ NIŠ 13.12.2014.

Nis

IZVEŠTAJ SA 20. GALA KUPA U POWERLIFTINGU RAW & EQ  NIŠ 13.12.2014.

 

Dana 13.12.2014. godine DRS PALILULA, UJEDINJENI SRPSKI PAUERLIFTING SAVEZ I SRPSKI PAUERLIFTING SAVEZ PO IPF PRAVILIMA organizovali su tradicionalni 20. Gala kup u Pauerliftingu RAW i EQ u Nišu dana 13.12.2014.

 

Nastupilo je 37 takmicara i takmičarki iz 14 klubova iz Srbije.

Prvo su nastupili takmičari u disciplini EQ Powerlifting, zatim žene i muškarci u disciplini Powerlifting RAW podeljeni u 5 takmičarskih grupa. Oborena su  17 državna rekorda.

Apsolutno i relativno najjači takmičar u disciplini RAW Powerlifting bio je Milan Smiljanić iz kluba PLK Knjaževac sa podignutih 800kg. u totalu takođe Milan je proglašen za relativno najjačeg takmičara u disciplini čučanj sa podignutih 300kg. i bench pressu 220kg. dok je za relativno najjače mrtvo dizanje proglasen Dušan Jovanović iz kluba P1 Beograd sa podignutih 261kg.

Apsolutno i relativno najjača žena u disciplini Powerlifting RAW bila je Nina Ševo iz kluba PLK Gladijator Elemir sa podignuth 257.5kg, što je ujedno novi  državni rekord u kategoriji sub-juniora do 63 kg. Nina je postavila državne rekorde u čučnju 80 kg, benč presu 67,5 kg. i vučenju 112,5 kg. u svojoj kategoriji.
Nina Ševo je takođe proglašena za relativno najjaču takmičarku u disciplini bench press sa podignutih 67.5kg. i relativno najjaču takmičarku u disciplini vučenje sa podignutih 112.5kg. dok je za relativno najjaču takmičarku u disciplini čučanj proglašena Ana Ilić sa podignutih 97.5kg.

Apsolutno i Relativno najjači takmičar u disciplini EQ Powerlifting bio je Aleksandar Ilić iz kluba K.D.T Morava Vladičin Han sa podignutih 750kg. u totalu, Aleksandar je takođe proglašen za relativno najjačeg takmičara u disciplini čučanj sa opremom sa podignutih 315kg.

Za relativno najjačeg takmičara u disciplini bench press sa opremom proglašen je Boban Stanojlović iz kluba BBK Arena Paraćin sa podignutih 150kg. dok je za relativno najjačeg takmičara u disciplini vučenje sa opremom proglašen Milan Stanković iz kluba PLK Knjaževac sa podignutih 280kg, što je ujedno novi državni rekord u kategoriji juniora do 83kg.

Takmičenje je počelo sa malim zakašnjanjem u 12,40 časova jer su zbog vremenskih uslova kasnili pojedini prijavljeni takmičari a završilo se u 22,00 časova u rekordnom vremenu, proteklo je u odličnoj atmosferi pred Niškom publikom u velikoj sali osnovne škole „Miroslav Antić“. Za sve ljubitelje ovog sporta koji nisu bili u mogućnosti da dodju i da prate takmičenje sa tribina sportske hale u Nišu bio je obezbeđen uživo prenos na našem sajtu.

Najbolji klub u disciplini RAW Powerlifting bio je DRS PALILULA, drugo mesto zauzeo je BBK ARENA PARAĆIN, a treće mesto zauzeo je PLK KNJAŽEVAC, dok je u disciplini EQ Powerlifting najbolji klub bio PLK KNJAŽEVAC, drugo mesto zauzeo je K.D.T MORAVA VLADIČIN HAN, a treće mesto zauzeo PLK GLADIJATOR ELEMIR.

 

Srpski Pauerlifting Savez po IPF pravilima i Ujedinjeni srpski pauerlifting savez čestitaju svim takmičarima i takmičarkama na ostvarenim rezultatima!

 

Sportski Pozdrav!

Preuzmite izveštaje :
One thought on “IZVEŠTAJ SA 20. GALA KUPA U POWERLIFTINGU RAW & EQ NIŠ 13.12.2014.

  1. Pingback: Knjaževčani u Nišu osvojili 8 zlata, 5 srebra i oborili dva državna rekorda!Knjaževac vesti | Knjaževac vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *