IZVEŠTAJ SA DRUGOG DRŽAVNOG PRVENSTVA U BENCH PRESS-u RAW, VLADIČIN HAN 04.05.2013. god.

vladicin han

Ujedinjeni Powerlifting Savez Srbije i Klub dizača tegova „UM & MO“ Vladičin Han Vranje organizovali su sjajno takmičenje u Vladičinom Hanu 70. takmičara i takmičarki iz 14 klubova, nastupilo je u disciplini Bench Press Raw (bez opreme). Takmičenje je obeležio sjajan nastup našeg najboljeg benčera Radeta Savića koji je podigao 290 kg. bez opreme i koji je ujedno bio i relativno i apsolutno najjači takmičar u Bench Press Raw. Rade je nezvanično oborio svetski rekord koji je već postavio u Slovačkoj 2012. godine u bnech press-u, koji je ranije iznosio 275 kg. popravivši svoj lični rezultat za 5 kg. postignut u Vranju 13.04.2013. što je ujedno sada novi državni rekord Srbije u kategoriji preko 140 kg.

Posebno raduje i činjenica da su odlične rezultate napravili juniori i tinejdžeri što govori da ovaj sport u Srbiji sigurno ima lepu budućnost. Oboreno je deset državnih rekorda na ovom državnom prvenstvu. Rekorde su postavili: Rade Savić (open) 290 kg. u kat. +140 kg. član BBK „Železničar“ Smederevo; Jovan Radić (junior) 171 kg. u kat. do 110. kg član BBK „Arena“ Paraćin; Dušan Miletić (T3) 110 kg. u kat. do 67,5 kg. član BBK „Arena“ Paraćin; Stefan Manasić (T3) 195 kg. u kat. do 110 kg. član BBK Monica Vranje; Dejan Spasić (junior) 157,5 kg. u kat. do 100 kg. član BBK Monica Vranje; Nikola Cvetanović (junior) 136 kg. u kat. do 75. kg. član KDT „UM &MO“ Vladičin Han; Branislav Milenković (open) 175 kg. u kat. do 90 kg. član Powerlifting kluba „Knjaževac“; Nikola Petric (open) 140 kg. u kat. do 75 kg. član Powerlifting kluba „Knjaževac“; Saša Antić (M1) 112,5 kg. u kat. do 75 kg. član BBK „Arena“ Paraćin i Milan Smiljanić (open) 207,5 kg. u kat. do 125. kg član Powerlifting kluba „Knjaževac“. [slideshow id=14]

 

Na ovom takmičenju najbolji tinejdžer uzrasta od 18-19 god. bio je Stefan Manasić (kat. do 110 kg.) iz Vranja sa podignutih 195 kg. (rekord) a za najboljeg tinejdžera uzrasta od 16-17 god. proglašen je Luka Živadinović (kat. do 75 kg.) iz Beograda sa podignutih 125 kg. za najboljeg tinejdžera uzrasta od 15-16 god. proglašen je Danijel Stoiljković (kat. do 67,5 kg.) iz Vranja sa podignutih 67,5 kg. dok je za najboljeg juniora proglašen Aleksandar Ilić (kat. do 125 kg.) iz Vladičinog Hana sa podignutih 185 kg.

[nggallery id=14]

Najjači veteran u bench press-u bez opreme bio je Radomir Jovanović (69 god.) takmičar PLK „Knjaževac“ , sa podignutih 110 kg u kat. do 110 kg. Rangiranje je vršeno po pojenima.
Za najbolji ženski klub proglašen je klub za bodibilding i disciplinu snage „Olimp“ Vranje, dok je za najbolji klub ovog državnog prvenstva u bench press-u bez opreme proglašen Klub dizača tegova „UM & MO“ Vladičin Han, drugo plasirani klub bio je Powerlifting klub „Knjaževac“ a treće plasirani BBK „Arena „ Paraćin.
Početak takmičenja je kasnio vrlo maro, usled prijavljenog većeg broja takmičara od planiranog, što je veliki plus i pohvala za sve prijavljene i zbog toga merenje takmičara je završeno koji minut kasnije od planiranog pa je stoga takmičenje krenulo pola sata kasnije u 13,30 sati umesto u 13,00 sati. Ovom prilikom se izvinjavamo na ovom neplaniranom kašnjenju.U buduće molimo sve klubove da na vreme putem mejla prijave svoje takmičare kako bi merenje takmičara i unos podataka trajao što kraće kako nebi doslo do kašnjenja i kako bi takmičenja počinjala u zakazanom vremenskom roku.
Prvo su nastupale takmičarke u bench press-u bez opreme i na kraju muškarci u bench press-u bez opreme koji su bili podeljeni u četri grupe. Takmičenje je prenošeno uživo putem LIVE STREAM, ovaj put je kamera bila postavljena na pravom mestu, tako da su ljubitelji ovog sporta koji nisu bili u mogućnosti da posete takmičenje, mogli su sada da prate prenos uživo i kod svoje kuće ili sa bilo kog mesta gde je dostupan internet.

Treba pomenuti da je organizator obezbedio na zagrevanju za sve takmičare osveženje koje se hladilo u frižideru, dosta voća i čokoladica i velik prostor u kome su se zagrevali takmičari bio je prostran sa dobrim klupamam i dosta olimpiskih tegova.Velike pohvale za organizatora na predivnoj organizaciji a posebe pohvale i za predivnu publiku koja je na prepunim tribinama sportske hale u Vladičinom Hanu, glasno bodrila sve takmičare na ovom državnom prvenstvu.

Ujedinjeni srpski pauerlifting savez zahvaljuje se klubovima koji su učestvovali na ovom drugom državnom prvenstvu u bench press-u u Vladičinom Hanu a to su: BBK „Arena“ Paraćin, BBK „Monica“ Vranje, BBK „Olimp“ Vranje, BBK „Železničar“ Smederevo, Body and soul Beograd, BBK „Golds Gym“ Vranje, KDT „UM &MO“ Vladičin Han, Koloseum Gym Leskovac, KSS „Dobrivoje Đorđević“ Zaječar, Kss „King“ Šumane, KSS Leskovac, Omladinac Kimit Bela Palanka, PlK „Knjaževac“ i TAK Simpo Vranje.
Ujedinjeni srpski pauerlifting savez čestita svim takmičarima na postignutim rezultatima i poziva na naredno GPC Evropsko prvenstvo u Knjaževcu 20-25.05.2013. godine sve takmičare koji su se kvalivikovali na dosadašnjim kvalifikacijama u Srbiji SPORTSKI POZDRAV!!!Dodela nagrada Vladičin Han 4.maj 2013 DRUGO DRZAVNO PRVENSTVU U BENCH PRESS-U RAW


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *