IZVESTAJ SA EVROPSKOG PRVENSTVA U FINSKOJ

Naslovna

,

Reprezentacija Srbije je na Evropskom prvenstvu odrzanom u Finskoj Rovaniemi 5-11.06.2016. godine po GPC pravilima osvojila ekipno prvo mesto u disciplini deadlift sa opremom ispred reprezentacije Finske i Francuske, kao i ekipno trece mesto u disciplini bench press sa opremom iza reprezentacije Poljske i Finske. Za ovakav veliki uspeh reprezentacije zasluzni su:

 

Dalibor Ilijic iz Knjaževca osvojio je drugo mesto u deadliftu sa opremom u kategoriji seniora do 90 kg. sa podignutih 270 kg. Dalibor je takođe nastupio u discipline bench press sa opremom, u kojoj je pokušao da obori svetski rekord u kategoriji sub – mastera i seniora sa početnom težinom  od 281 kg. Dalibor nije uspeo da podigne početnu težinu, kao ni 285 kg. u sledećim pokušajima. Da je Dalibor ostvario željeni rezultat, oborio bi dva svetska rekorda, bio proglašen za relativno najjačeg takmičara u ovoj disciplini i pomagao reprezentaciji da zauzme makar drugo ekipno mesto. Daliboru ovog puta okolnosti nisu bile naklonjene, dalek put i promena okoline učinile su svoje. Daliboru želimo puno sreće na nekom od sledećih takmičenja u nadi da će uspeti da ostvari željene rezultate i postavi nove svetske rekorde.

Aleksandar Tosic iz Knjaževca osvojio je prvo mesto u kategoriji juniora do 75kg u disciplini bench press sa opremom sa podignutih 90kg, a takode je osvojio prvo mesto u disciplini deadlift sa opremom sa podignutih 170kg. Aleksandar je takođe zauzeo drugo mesto u ukupnom plasmanu juniora u disciplini deadlift sa opremom i treće mesto u ukupnom plasmanu juniora u disciplini bench press sa opremom.

Elena Mladenović iz Knjaževca osvojila je prvo mesto u kategoriji seniorki do 75kg u disciplini Powerlifting bez opreme podigavši u disciplini cucanj 145 kg, u benchu 55 kg i u deadliftu 135kg, ukupno u totalu 335kg.

U disciplini deadlift sa opremom Elena je podigla 170kg, što je bilo dovoljno za svetski i evropski rekord u kategoriji seniorki do 75kg. Elena je takođe proglašena za najjaču seniorku u ovoj disciplini.

Milija Antic iz Paracina osvojio je drugo mesto u disciplini deadlift sa opremom u kategoriji veterana M2 do 90 kg. sa podignutih 180kg. U disciplini bench press sa opremom osvojio je prvo mesto sa podignutih 170kg.

Sasa Antic iz Paracina osvojio je prvo mesto u disciplini bench press sa opremom u kategoriji veterana M1 do 82.5kg sa podignutih 150kg.
Ivan Stankovic iz Nisa osvojio je prvo mesto u powerliftingu bez opreme u kategoriji veterana M1 do 75kg podigavši u disciplini cucanj 225 kg, u benchu 115 kg i u deadliftu 225kg, ukupno u totalu 565kg.  Ivan je pokušao da obori svetski rekord na čučnju sa 241. kg u drugom, trećem i četvrtom pokušaju, ali nažalost zbog dalekog puta nije uspeo da ostvari svoj cilj.

U disciplini deadlift sa opremom Ivan je u kategoriji veterana M1 do 75kg osvojio drugo mesto podigavši 220kg.

Nikola Reljic iz Beograda osvojio je prvo mesto u kategoriji seniora do 90kg u disciplini bench press sa opremom sa podignutih 150kg, on je takođe osvojio šesto mesto u disciplini bench press bez opreme sa podignutih 155kg.

U disciplini deadlift sa opremom osvojio je treće mesto sa podignutih 220kg, dok je u disciplini deadlift bez opreme osvojio prvo mesto sa podignutih 230kg.

Aleksandar Ilic iz Vladičinog Hana osvojio je prvo mesto u kategoriji juniora do 140kg u disciplini bench press bez opreme 246kg. To je sada novi svetski i evropski rekord u kategoriji juniora do 140kg. Aleksandar je takođe proglašen za apsolutno najjačeg juniora u ovoj disciplini.

Aleksandar Stankovic iz Vladičinog Hana osvojio je drugo mesto u kategoriji seniora preko 140kg u disciplini deadlift bez opreme sa podignutih 355kg.

Andrija Simonović iz Vladičinog Hana osvojio je drugo mesto u kategoriji seniora do 82.5kg u disciplini bench press sa opremom sa podignutih  200kg

Takmicari Ujedinjenog Srpskog Powerlifting Saveza za reprezantaciju Srbije ukupno su osvojili 16 medalja i 4 pehara, od toga 10 zlata, pet srebra i jednu bronzu. Ujedinjeni Srpski Powerlifting Savez cestita svim takmicarima koji su ucestvovali na ovom evropskom prvenstvu na ostvarenim rezultatima.

Aleksandar Ilic 246 Bench Press Raw

GPC EUROPEAN CHAMPIONSHIP FINLAND 2016 – ALEKSANDAR STANKOVIC GOOD LIFT 355 DEADLIFT RAW

GPC EUROPEAN CHAMPIONSHIP FINLAND 2016 – ELENA MLADENOVIC GOOD LIFT 170 DEADLIFT EQ

GPC EUROPEAN CHAMPIONSHIP FINLAND 2016 – ANDRIJA SIMONOVIC GOOD LIFT 200 BENCH PRESS EQ

GPC EUROPEAN CHAMPIONSHIP FINLAND 2016 – IVAN STANKOVIC GOOD LIFT 225 DEADLIFT RAW

GPC EUROPEAN CHAMPIONSHIP FINLAND 2016 – IVAN STANKOVIC GOOD LIFT 225 SQUAT RAW

GPC EUROPEAN CHAMPIONSHIP FINLAND 2016 – IVAN STANKOVIC GOOD LIFT 115 BENCH PRESS RAW

GPC EUROPEAN CHAMPIONSHIP FINLAND 2016 – ELENA MLADENOVIC GOOD LIFT 135 DEADLIFT RAW

GPC EUROPEAN CHAMPIONSHIP FINLAND 2016 – ELENA MLADENOVIC GOOD LIFT 145 SQUAT RAW

GPC EUROPEAN CHAMPIONSHIP FINLAND 2016 – ELENA MLADENOVIC GOOD LIFT 55 BENCH PRESS RAW

GPC EUROPEAN CHAMPIONSHIP FINLAND 2016 – DALIBOR ILIJIC GOOD LIFT 270 DEADLIFT EQ

GPC EUROPEAN CHAMPIONSHIP FINLAND 2016 – DALIBOR ILIJIC NO LIFT 285 BENCH PRESS EQ WR ATTEMPT
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *