IZVEŠTAJ SA III. DRŽAVNOG PRVENSTVA U BENCH PRESSU I DEADLIFTU RAW & EQ PO GPC PRAVILIMA PARAĆIN 16.05.2015.

Paracin 2015
Dana 16.05.2015. godine BBK ARENA PARAĆIN i UJEDINJENI SRPSKI POWERLIFTING SAVEZ organizovali su III. DRŽAVNO PRVENSTVO U BENCH PRESSU I DEADLIFTU RAW & EQ PO GPC PRAVILIMA u PARAĆINU.
Učestvovalo je 84 takmičara u 148 !!! nastupa iz Srbije i Crne Gore.
Prvo su nastupili takmičari i takmičarke u kategoriji OSI Bench Press (8 učesnika) zatim muškarci i žene u disciplini Deadlift EQ (4 učesnika), zatim žene u disciplini RAW deadlift (12 učesnica), zatim muškarci u disciplini RAW deadlift (33 učesnika), zatim muškarci i žene u disciplini EQ bench press (26 učesnika), zatim žene u disciplini RAW bench press (12 učesnica) i na kraju muškarci u disciplini RAW bench press (53 učesnika) podeljeni u 6 takmičarskih grupa.
Apsolutno i relativno najjača žena u OSI kategoriji bila je Slavica Đelić takmičarka kluba KS OSI “AURA” Kragujevac sa podignutih 20kg.
Relativno najjači takmičar u OSI kategoriji bio je Miloš Simonović takmičar kluba Fitness Centar ABC Vranje sa podignutih 130 kg.
Apsolutno najjači takmičar u OSI kategoriji bio je Milorad Senković takmičar kluba KSS OSI Senković Beograd sa podignutih  185 kg.
Apsolutno i relativno najjači takmičar u disciplini RAW Bench press bio je Rade Savić takmičar  kluba BBK Železničar Smederevo sa podignutih 260kg.
Drugo mesto u relativu zauzeo je Aleksandar Ilić takmičar kluba K.D.T Morava Vladičin Han sa podignutih 212.5kg
Treće mesto u relativu zauzeo je Nikola Radisavljević takmičar kluba DM Gym Blace sa podignutih 201kg.


Najjači junior u disciplini RAW Bench press bio je Aleksandar Ilić takmičar kluba K.D.T Morava Vladičin Han sa podignutih 212.5kg.
Najjači tinejdžer T3 (18-19) godina u disciplini RAW Bench press bio je Boban Stanojlović takmičar kluba BBK Arena Paraćin sa podignutih 155kg.
Najjači tinejdžer T2 (16-17) godina u disciplini RAW Bench press bio je Nikola Savić takmičar kluba Leonida Inđija sa podignutih 155kg.
Najjači tinejdžer T1 (13-15) godina u disciplini RAW Bench press bio je Đorđe Pjanović takmičar kluba BBK ARENA PARAĆIN sa podignutih 115kg.
Najjači master bio je Igor Jovanović u disciplini RAW Bench press takmičar kluba ABC Vranje sa podignutih 180kg.
Apsolutno i relativno najjača žena u disciplini bench press RAW bila je Zdenka Senković takmičarka kluba KSS OSI Senković Beograd sa podignuth 85kg, što je ujedno novi državni rekord u kategoriji T2 do 67.5kg
Drugo mesto u relativu zauzela je Aleksandra Aranitović takmičarka kluba Gladijator Elemir sa podginutih 60kg.
Treće mesto u relativu zauzela je Nataša Andrevski takmičarka kluba PLK Knjaževac sa podignutih 52,5kg.
Apsolutno i relativno najjača žena u disciplini bench press EQ bila je Zdenka Senković takmičarka kluba KSS OSI Senković Beograd sa podignuth 70kg.

Apsolutno najjači takmičar u disciplini EQ Bench press bio je Nenad Stojanović takmičar kluba BBK Arena Paraćin sa podignutih 212.5 kg
Relativno najjači takmičar u disciplini EQ Bench press bio je Andrija Simonović takmičar kluba K.D.T Morava Vladičin Han sa podignutih 195 kg.
Drugo mesto u relativu zauzeo je Amar Kalač takmičar kluba PLK Kosovska Mitrovica sa podignutih 200kg.
Treće mesto u relativu zauzeo je Nenad Stojanović takmičar kluba BBK Arena Paraćin sa podignutih 210kg.
Najjači junior u disciplini EQ Bench press bio je Andrija Simonović takmičar kluba K.D.T Morava Vladičin Han sa podignutih 195 kg.
Najjači tinejdžer T3 (18-19) godina u disciplini EQ Bench press bio je Darko Jovanović takmičar kluba BBK Arena Paraćin sa podignutih 100kg.
Najjači tinejdzer T2 (16-17) godina u disciplini EQ Bench press bio je Dušan Zdravković takmičar kluba BBK Arena Paraćin sa podignutih 170kg.
Apsolutno najjači gost u disciplini EQ Bench press bio je Miloš Ćećanović takmičar iz Crne Gore  član kluba PLK Lovćen Cetinje sa podignutih 240 kg
Apsolutno i relativno najjača žena u disciplini EQ Deadlift bila je Tanja Zlatanović takmičarka kluba Olimp Vranje sa podignutih 80kg.
Apsolutno i relativno najjači takmičar u disciplini EQ Deadlift bio je Aleksandar Arbutina takmičar kluba Hajduk Titan Kula sa podignutih 230kg.
Drugo mesto u relativu zauzeo je Stefan Dinić takmičar kluba PLK Knjaževac sa podignutih 170 kg.
Trece mesto u relativu zauzeo je Aleksandar Tošić takmičar kluba PLK Knjaževac sa podignutih 120kg.
Apsolutno i relativno najjača takmičarka u disciplini RAW deadlift bila je Zdenka Senković takmičarka iz  kluba KSS OSI Senković Beograd sa podignutih 170kg.
Drugo mesto u relativu zauzela je Marija Stanimirović takmičarka kluba Legionari Niška Banja sa podignutih 125kg.
Treće mesto u relativu zauzela je Emilija Jovanović takmičarka kluba Legionari Niška Banja sa podignutih 115kg.
Apsolutno najjači takmičar u disciplini RAW Deadlift bio je Aleksandar Ilić takmičar kluba K.D.T Morava Vladičin Han sa podignutih 320kg, on je takođe zauzeo treće mesto u relativu.
Relativno najjači takmičar u disciplini RAW Deadlift bio je Milan Stanković takmičar kluba Fitness Centar ABC Vranje sa podignutih 280kg.
Drugo mesto u relativu zauzeo je Borivoje Dimitrov takmičar kluba BBK Arena Paraćin sa podignutih 195kg u totalu.
Najjači junior u disciplini RAW deadlift bio je Aleksandar Ilić takmičar kluba K.D.T Morava Vladičin Han sa podignutih 320kg.
Najjači tinejdžer T3 (18-19) godina u disciplini RAW deadlift bio je Milan Stanković takmičar kluba Fitness Centar ABC Vranje sa podignutih 280kg.
Najjači tinejdžer T2 (16-17) godina u disciplini RAW deadlift bio je Bojan Tanasković takmičar kluba PLK Knjaževac sa podignutih 212.5kg.

Najjači tinejdžer T1 (13-15) godina u disciplini RAW deadlift  bio je Miloš Jovanović takmičar kluba BBK ARENA PARAĆIN sa podignutih 150kg.
Najjači master u disciplini RAW deadlift  bio je Borivoje Dimitrov takmičar kluba BBK Arena Paraćin sa podignutih 195kg.
Na takmičenju takmičari su imali pristup vrhunskoj opremi koju je i ovaj put posudio Ujedinjeni srpski pauerlifting savez, korišćene su Eleiko sipke i tegovi, Power bars i Texas bars kao i profesionalna  klupa, organizator BBK Arena je takmičarima obezbedio da na zagrevanju imaju na raspolaganu dve klupe i dva postavljena podijuma za deadlift kako bi takmičari mogli neometano da se zagrevaju. Iza bine su bili istaknuti rekordi i grupe, takmičarima je bilo omogućena lista sledećih takmičara kako bi se na vreme pripremili za nastup. Glavni internacionalni sudija bio je Srđan Trifunović iz Srbije, Ivica Aranđelović, a nacionalni Boban Pešić, Nenad Stojanović i Tanja Zlatanović, dok su pomoćne sudije bili Toma iz Leskovca, Milorad Senković i Milan Stanković koji su na ovom takmmjičenju polagali.
Organizator je za sve takmičare obezbedio lanch pakete od strane picerije Cancona iz Paraćina, kao i ugodne pakete i majce za relativno najjače takmičare firme BIOTEC.
Takmičenje je počelo sa malim zakašnjanjem zbog kašnjenja pojedinih takmičara  u 12,00 časova kako bi se izašlo u susret takmičarima koji su kasnili na merenju i doputovali istog dana, pa je zagrevanje produženo, a takmičenje je posle nastupa 148 učesnika završeno sa dodelom diploma u 23,00 časova.
Za sve ljubitelje ovog sporta koji nisu bili u mogućnosti da dodju i da prate takmičenje sa tribina sportske hale u Paraćinu bio je obezbeđen uživo prenos na našem sajtu.
Za ekipno najjači klub u disciplini RAW Bench Press muškarci proglašen je PLK Knjaževac, drugo mesto zauzeo je klub BBK Arena Paraćin, a treće mesto zauzeo je klub Fitness Centar ABC Vranje.
U disciplini RAW Bench Press žene za najjači klub proglašen je PLK Knjaževac, drugo mesto zauzeo je klub KSS OSI Senković Beograd, a treće mesto zauzeo je klub Gladijator Elemir.
U disciplini EQ Bench Press prvo mesto zauzeo je klub BBK Arena Paraćin, drugo mesto zauzeo je klub PLK Knjaževac, a treće mesto zauzeo je klub K.D.T Morava Vladičin Han.
Za ekipno najjači klub u disciplini RAW deadlift muškarci proglašen je PLK Knjaževac, drugo mesto zauzeo je klub BBK Arena Paraćin, a treće mesto zauzeo je klub Legionari Niška Banja.
U disciplini EQ Deadlift muškarci za najjači klub proglašen je PLK Knjaževac, drugo mesto zauzeo je klub Hajduk Titan Kula, a treće mesto zauzeo je klub Olimp Vranje.
U disciplini RAW Deadlift žene za najjači klub proglašen je Legionari Niška Banja, drugo mesto zauzeo je klub PLK Knjaževac, a treće mesto zauzeo je klub KSS OSI Senković Beograd.
U disciplini OSI bench press za najjači klub proglašen je KSS OSI Senković Beograd, drugo mesto zauzeo je klub Fitness Centar ABC Vranje, a treće mesto zauzeo je klub BBK Arena Paraćin.
Za sve najjače takmičare u kategoriji tinejdžera, juniora, open i master, pobrinuo se sponzor takmičenja BIOTEC, koji je takmičarima podelio vredne nagrade u vidu suplementacije.
Ujedinjeni Srpski Powerlifting Savez čestita svim takmičarima i takmičarkama na ostvarenim rezultatima!
Sportski Pozdrav!Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *