IZVEŠTAJ SA III GPC DRŽAVNOG PRVENSTVA U POWERLIFTINGU RAW & EQ VLADIČIN HAN 11.10.2014.

Vladicin Han

Dana 11.10.2014. klub i domaćin KDT MORAVA VLADIČIN HAN uz pomoc i pod pokroviteljstvom UJEDINJENOG SRPSKOG PAUERLIFTING SAVEZA organizovali su prelepo i izuzetno posećeno III Državno Prvenstvo u Powerliftingu sa i bez opreme. Na raspolaganju svima takmičarima bila je profesionalna oprema koju je činila takmičarska garnitura firme eleiko, specijalne šipke za čučanj i mrtvo dizanje, power bars i texas bars, monolift i originalna klupa za bench press koji se koriste u GPC federaciji.

U Hali je bio odličan prostor za zagrevanje, grupe i liste takmičara bile su na vreme istaknute na ulazu za zagrevanje tako da su svi takmičari na vreme mogli da vide kada i u kom vremenskom periodu nastupaju. Takmičenje i dodela medalja za razliku od prošle godine kada se zbog tehničkih razloga takmičenje odužilo ovaj put teklo je besprekorno i završeno je na vreme u predviđenom roku i sa dodelom medalja i pehara završeno je do 22,30 h. Publika i atmosfera na samom takmičeenju bila je izuzetna kao i sam ambijent i fer plej medju takmičarima.

Zbog povreda nažalost nije nastupio veći broj takmičara iz domačeg kluba ali i pored toga nastupilo je zavidan broj ukupno 43 takmičara iz 11 klubova iz Srbije, a kao gosti iz BIH i Crne Gore nastupili su takmičari iz ukupno 6 klubova koji su upriličili ovo državno prvenstvo svojim dolaskom i postignutim rezultatima. Na ovaj način takmičenje je dobilo na još većoj važnosti jer je pored takmičara iz okruženja učestvovalo dosta devojaka i takmičara mlađih uzrasta pred kojima je izuzetna takmičarska budućnost u ovom sportu.

Gosti su bili posebno bodovani jer je ovo bilo Državno prvenstvo i za njih su dodeljene specijalne nagrade. Za apsolutno najjače takmičare goste iz BiH i Crne Gore u seniorskoj, juniorskoj i kategoriji veterana, podeljena je suplementacija firme NATURAL iz Knjaževca.

Takmičenje je počelo 20 minuta kasnije od planiranog vremena u 11 sati jer je takmičarima koji su prvi put koristili monolift dozvoljeno da na zagrevanju koriste isti na platformi i zbog ceremonije otvaranja koja je usledila odmah zatim gde su bili najavljeni svi klubovi učesnici na takmičenju kojima su kasnije uručene zahvalnice od strane organizatora.

Državno prvenstvo prenosilo se putem LIVE STREAM-a na sajtu UJEDINJENOG SRPSKOG PAUERLIFTING SAVEZA, za sve ljubitelje našeg sporta koji nisu bili u mogućnosti da dodju i uživo prate takmičenje.
Prvo su nastupali takmičari sa opremom uporedno sa  ženama u disciplini RAW Powerlifting.
Nakon toga su nastupali muškarci u disciplini RAW Powerlifting rasporedjeni u tri takmičarske grupe.

Apsolutno najjači takmičar u disciplini Equipped Powerlifting bio je Nikola Piruze iz kluba PLK KNJAŽEVAC sa podignutih 922,5kg u totalu, dok je drugo apsolutno mesto osvojio Aleksandar Tošić takodje iz kluba PLK KNJAŽEVAC sa podignutih 322,5kg u totalu.

Apsolutno najjača žena u disciplini RAW Powerlifting bila je Jovana Jovanović iz kluba PLK KNJAŽEVAC sa podignutih 245kg u totalu.
Najjača žena u OPEN kategoriji bila je Tanja Zlatanović iz kluba OLIMP VRANJE sa podignutih 225kg u totalu.

Apsolutno  i relativno najjači takmičar u disciplini RAW Powerlifting bio je Milan Vučković koji se takmičio za klub KDT MORAVA VLADIČIN HAN sa podignutih 875kg, drugo mesto za relativno najjačeg takmičara osvojio je Milan Stanković iz kluba PLK KNJAŽEVAC sa podignutih 687,5kg u totalu, dok je treće  mesto zauzeo Darko Košnjak iz kluba KDT MORAVA VLADIČIN HAN sa podignutih 440kg u totalu.

Najjači Junior u disciplini RAW Powerlifting bio je Aleksandar Arbutina iz kluba BBFK HAJDUK TITAN KULA sa podignutih 651kg u totalu.

Najjači tinejdzer T3 (18-19 godina) u disciplini RAW Powerlifting bio je Milan Stanković iz kluba PLK KNJAŽEVAC sa podignutih 687,5kg u totalu.

Najjači tinejdzer T2 (16-17 godina) u disciplini RAW Powerlifting bio je Dušan Zdravković iz kluba ARENA PARAĆIN  sa podignutih 450kg u totalu.

Najjači tinejdzer T1 (13-15 godina) u disciplini RAW Powerlifting bio je Uroš Savić iz kluba PLK POBEDNIK NIŠ sa podignutih 283kg u totalu.

Najjači Master u disciplini RAW Powerlifting bio je Bratislav Stanković iz kluba OLIMP VRANJE sa podignuth 565kg u totalu.

U kategoriji stranih takmičara, najjači takmičar u OPEN kategoriji u disciplini RAW Powerlifting bio je Ernes Glavašević iz BIH sa podignutih 785kg u totalu.

U kategoriji za najjačeg mladog takmičara uzrasta koji je obuhvatao tinejdžere i juniore u disciplini RAW Powerlifting proglašen je Stefan Šekularac iz Crne Gore sa podignutih 715kg u totalu.

Najjači Master u disciplini RAW Powerlifting bio je Zlatko Šekularac iz Crne Gore sa podignutih 440kg u totalu.

Najjači klub u disciplini Equipped Powerlifting bio je PLK KNJAŽEVAC.

Ekipno prvo mesto u disciplini RAW Powerlifting osvojio je PLK KNJAŽEVAC, drugo mesto zauzeo je klub PLK POBEDNIK iz Niša, dok je treće mesto zauzeo klub domaćin KDT MORAVA VLADIČIN HAN.

 

    Ujedinjeni Srpski Pauerlifting Savez zahvaljuje se svim takmičarima i takmičarkama na učešću i čestita im na postignutim rezultatima i oborenim rekordima.
Sportski Pozdrav!!!


+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *