IZVEŠTAJ SA V. DRŽAVNOG PRVENSTVA U BENCH PRESSU I DEADLIFTU U VRANJU 20.05.2017.

Dana 20.05.2017. godine BBK “GOLD GYM” VRANJE i UJEDINJENI SRPSKI POWERLIFTING SAVEZ organizovali su V. DRŽAVNO PRVENSTVO U BENCH PRESSU I DEADLIFTU RAW & EQ PO GPC PRAVILIMA u VRANJU.

Učestvovalo je 42 takmičara u 64 nastupa iz Srbije. Početak takmičenja otvorile su u prvoj grupi takmičarke u disciplini BENCH PRESS RAW sa takmičarima u disciplini BENCH PRESS EQ, zatim u drugoj grupi takmičarke u disciplini DEADLIFT RAW sa takmičarima u disciplini DEADLIFT EQ, da bi u trećoj grupi nastupili takmičari u discipline BENCH PRESS RAW i na kraju takmičari u disciplini DEADLIFT RAW u četvrtoj grupi.

Apsolutno i relativno najjača takmičarka u disciplini RAW Bench press u konkurenciji žena bila je Laura Pešić članica Pauerlifting kluba Knjaževac sa podignutih 80kg.

Relativno najjača takmičarka u disciplini RAW Deadlift u konkurenciji žena bila je Ivana Dimitrijević Pauerlifting kluba Knjaževac sa podignutih 150kg.

Apsolutno i relativno najjača takmičarka u disciplini EQ Bench press u konkurenciji žena bila je Tanja Zlatanović članica kluba Olimp Vranje sa podignutih 45kg.

Apsolutno i relativno najjači takmičar u disciplini EQ Bench press u konkurenciji muškaraca bio je Dalibor Ilijić član kluba PLK Knjaževac sa podignutih 200kg.

Relativno najjači takmičar u disciplini EQ Deadlift u konkurenciji muškaraca bio je Hristijan Strainović član Pauerlifting kluba Knjaževac sa podignutih 250kg.

Apsolutno najjači takmičar u disciplini EQ Deadlift u konkurenciji muškaraca bio je Milan Grozdanović član kluba Legionari Niška Banja sa podignutih 260kg.

Apsolutno najjači takmičar u disciplini RAW Bench press bio je Stefan Manasić član kluba Fitness Centar ABC Vranje sa podignutih 212.5kg. Stefan je takođe proglašen za najjačeg juniora.

Relativno najjači takmičar u disciplini RAW Bench press bio je je Zoran Ećim član kluba Gladijator Elemir sa podignutih 173kg. Zoran je takođe proglašen za najjačeg veterana

Najjači tinejdžer (T3) u disciplini RAW Bench press bio je David Mišković član kluba BBK Gold Gym Vranje sa podignutih 147.5kg.

Najjači tinejdžer (T2) u disciplini RAW Bench press bio je Dragoslav Stojanović član kluba Legionari Niška Banja sa podignutih 110kg.

Najjači tinejdžer (T1) u disciplini RAW Bench press bio je Nikola Stojadinović član kluba BBK Gold Gym Vranje sa podignutih 110kg.

Relativno najjači takmičar u disciplini RAW Deadlift bio je Sava Vasilievski član Pauerlifting kluba Knjaževac sa podignutih 200kg. Sava je takođe proglašen za najjačeg veterana.

Apsolutno najjači takmičar u discipline RAW Deadlift bio je Aleksandar Stanković član kluba K.D.T. Morava Vladičin Han sa podignutih 345kg.

Najjači tinejdžer (T3) u disciplini RAW Deadlift bio je Stefan Kašiković sa podignutih 225kg.

Najjači tinejdžer (T2) u disciplini RAW Deadlift bio je Dragoslav Stojanović član kluba Legionari Niška Banja sa podignutih 190kg.

Najjači tinejdžer (T1) u disciplini RAW Deadlift bio je Nikola Stojadinović član kluba BBK Gold Gym Vranje sa podignutih 180kg.

U disciplini Raw Bench press ekipno mesto je pripalo klubu PLK Knjaževac, drugo mesto zauzeo je klub BBK Gold Gym Vranje, dok je treće mesto pripalo klubu Legionari Niška Banja.

U disciplini Raw Deadlift prvo ekipno mesto je pripalo klubu Legionari Niška Banja, drugo mesto zauzeo je klub PLK Knjaževac, dok je treće mesto pripalo klubu BBK Gold Gym Vranje.

Takmičenje se održalo u velikoj sali medicinske škole u Vranju, korišćena je profesionalna šipka za vučenje sa eleiko tegovima, takmičari su za zagrevanje imali dve klupe za bench press, kao i dva podijuma za mrtvo dizanje. Na ulazu je bila istaknuta startna lista, kako bi takmičari mogli blagovremeno da se pripreme za nastup. Na merenju su takmičarima podeljeni lunch paketi, a za najjače takmičare organizator je obezbedio vredne nagrade u vidu suplementaicije firme Ultimate nutrition podeljenu u 18 paketa.

Takmičenje je počelo sa zakašnjanjem u 12,45 časova nakon održavanja redovne skupštine saveza na kojoj su razmatrane i usvojene 14 tačke dnevnog reda, a izveštaj sa skupštine će biti nakndano objavljen na sajtu saveza, na kraju skupštine podeljene su nagrade najjačima za 2016. godinu. Takmičenje je posle 64 nastupa, 42 učesnika završeno sa dodelom diploma u 20,25 časova. Takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi u prepunoj sali medicinske škole u Vranju. Za sve ljubitelje ovog sporta koji nisu bili u mogućnosti da dodju i da prate takmičenje u velikoj sali medicinske škole u Vranju bio je obezbeđen uživo prenos na facebook grupi saveza.

UJEDINJENI SRPSKI PAUERLIFTING SAVEZ CESTITA SVIM TAKMIČARIMA NA OSTVARENIM REZULTATIMA I ŽELI PUNO SREĆE I USPEHA TAKMIČARIMA KOJI ĆE PREDSTAVLJATI SRBIJU NA NAREDNOM EVROPSKOM PRVENSTVU U POLJSKOJ JUNA MESECA I SEPTEMBRA NA SVETSKOM PRVENSTVU U ČEŠKOJ REPUBLICI!

Sportski Pozdrav! 

ALbum sa takmicenja

ALbum sa takmicenja

Skupština

Skupština

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *