Izvestaj sa VI. GPC BALKANSKOG PRVENSTVA

GRUPNA

Dana 22-23.04.2017. godine klub FITNES CENTAR ABC VRANJE UZ LOGISTIČKU PODRŠKU UJEDINJENOG SRPSKOG POWERLIFTING SAVEZA organizovao je VI. GPC BALKANSKO PRVENSTVO U POWERLIFTINGU, ČUČNJU BENCH PRESSU I DEADLIFTU RAW & EQ PO GPC PRAVILIMA u  VRANJU.

 

Učestvovalo je 83 takmičara u 106 nastupa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, i Bugarske.

Prvog dana su nastupili takmičari i takmičarke u disciplini RAW Squat, zatim takmičari i takmičarke u disciplini RAW Bench Press za Osobe sa invaliditetom, nakon toga nastupili su takmičari i takmičarke u discipline EQ i RAW Bench press podeljeni u 4 takmičarske grupe i na kraju takmičari i takmičarke u disciplini EQ i RAW Deadlift podeljeni u 2 takmičarske grupe.

Drugog dana nastupili su takmičari i takmičarke u disciplini EQ i RAW Powerlifting podeljeni u 4 takmičarske grupe.

 

Apsolutno i relativno najjači takmičar u disciplini RAW Squat bio je Dušan Jovanović takmičar iz Srbije, član Pauerlifting kluba Knjaževac sa podignutih 300 kg.

 

Apsolutno i relativno najjača takmičarka u disciplini RAW Squat bila je Mila Jakovljević takmičar iz Srbije, članica Pauerlifting kluba Knjaževac sa podignutih 60 kg.

 

Apsolutno najjači takmičar u disciplini EQ Bench press bio je Saša Mašanović takmičar iz Crne Gore sa podignutih 227.5 kg. Saša je takođe proglašen za relativno najjačeg mastera u ovoj discipline.

 

Relativno najjači senior u disciplini EQ Bench press bio je Andrija Simonović takmičar iz Srbije, član K.D.T. Morava Vladičin Han sa podignutih 195 kg.

 

Relativno najjači junior u disciplini EQ Bench press bio je Aleksandar Tošić takmičar iz Srbije, član Pauerlifting kluba Knjaževac sa podignutih 100 kg.

 

Apsolutno najjači takmičar u disciplini RAW Bench Press bio je Aleksandar Ilić takmičar iz Srbije, član kluba K.D.T. Morava Vladičin Han sa podignutih 270 kg.

 

Relativno najjači master u disciplini RAW Bench press bio je Bosko Stamenkovski takmičar iz Makedonije sa podignutih 122.5 kg.

 

Relativno najjači senior u disciplini RAW Bench press bio je Stefan Popovski takmičar iz Makedonije sa podignutih 206 kg.

 

Relativno najjači junior u disciplini RAW Bench press bio je Stefan Manasić takmičar iz Srbije, član Fitnes Centra ABC Vranje sa podignutih 215 kg.

 

Relativno najjači tinejdžer T3 u disciplini RAW Bench press bio je Stojančo Atanasov takmičar iz  Makedonije sa podignutih 122.5 kg.

 

Relativno najjači tinejdžer T2 u disciplini RAW Bench press bio je Đorđe Pjanović takmičar iz  Srbije, član kluba MIX Prijepolje sa podignutih 151 kg.

 

Relativno najjači tinejdžer T1 u disciplini RAW Bench press bio je Nikola Veličković takmičar iz  Srbije, član kluba PLK Kimit sa podignutih 70 kg.

 

Apsolutno i relativno najjača takmičarka u disciplini RAW Bench press bila je Hana Qasem takmičarka iz  Srbije, članica kluba Iron Republic Gym Beograd sa podignutih 85kg.

 

Apsolutno i relativno najjači takmičar u disciplini EQ Deadlift bio je Milan Grozdanović takmičar iz Srbije, član kluba Legionari Niška banja sa podignutih 275 kg.

 

Apsolutno najjači takmičar u disciplini RAW Deadlift bio je Dušan Jovanović takmičar iz Srbije, član Pauerlifting kluba Knjaževac sa podignutih 320 kg.

 

Relativno najjači takmičar u disciplini RAW Deadlift bio je Aleksandar Janjanin takmičar iz Srbije sa podignutih 200 kg.

 

Apsolutno najjača takmičarka u disciplini RAW Deadlift bila je Mila Jakovljević takmičarka iz Srbije, članica Pauerlifting kluba Knjaževac sa podignutih 110 kg.

 

Relativno najjača takmičarka u disciplini RAW Deadlift bila je Nevenka Crnogorčević takmičarka iz Srbije, članica Pauerlifting kluba Knjaževac sa podignutih 107.5 kg.

 

Apsolutno i relativno najjači takmičar u disciplini RAW Powerlifting bio je Vladimir Bulatović takmičar iz Srbije, član kluba Tri glave sa podignutih 925 kg u totalu. Vladimir je sa 925kg postavio apsolutno najveći total u istoriji powerlifting sporta u Srbiji.

 

Relativno najjači junior u disciplini RAW Powerlifting bio je Strahinja Ostojić takmičar iz Srbije, član kluba Iron Republic Gym Beograd sa podignutih 822.5 kg u totalu.

 

Relativno najjači master u disciplini RAW Powerlifting bio je Vladan Milidragović takmičar iz Srbije, član kluba P1 Beograd sa podignutih 660 kg u totalu.

 

Relativno najjači tinejdžer T3 u disciplini RAW Powerlifting bio je Stefan Simonović takmičar iz  Srbije, član kluba KSS Leskovac sa podignutih 515 kg. u totalu.

 

Relativno najjači tinejdžer T2 u disciplini RAW Powerlifting bio je Aleksandar Janjanin takmičar iz  Srbije, član kluba KSS Leskovac sa podignutih 420 kg. u totalu.

 

Relativno najjači tinejdžer T1 u disciplini RAW Powerlifting bio je Nikola Janković takmičar iz  Srbije, član kluba KSS Leskovac sa podignutih 307.5 kg. u totalu.

 

Apsolutno najjača takmičarka u disciplini RAW Powerlifting bila je Elena Glišić takmičarka iz Srbije, članica kluba Fitness Centar ABC Vranje sa podignutih 378.5 kg u totalu.

 

Relativno najjača takmičarka u disciplini RAW Powerlifting bila je Vladana Radonjić takmičarka iz Srbije, članica kluba K.D.T. Morava Vladičin Han sa podignutih 340 kg u totalu.

 

Relativno najjača juniorka u disciplini RAW Powerlifting bila je Aleksandra Savić takmičarka iz Srbije, članica kluba Iron Republic Gym Beograd sa podignutih 292.5 kg u totalu.

 

Relativno najjača veteranka ( master ) u disciplini RAW Powerlifting bila je Nadica Gojković takmičarka iz Srbije, članica kluba Pobednik Niš sa podignutih 230 kg u totalu.

 

Relativno najjača tinejdžerka T3 u disciplini RAW Powerlifting bila je Aleksandra Stanković takmičarka iz  Srbije, članica kluba PLK Knjaževac sa podignutih 206 kg. u totalu.

 

Relativno najjača tinejdžerka T2 u disciplini RAW Powerlifting bila je Milena Martinović takmičarka iz  Srbije, članica kluba PLK Knjaževac sa podignutih 342.5 kg. u totalu.

 

Na ovom Balkanskom prvenstvu takmičari su imali pristup monoliftu kako na zagrevanju tako i na bini, korišćeni su Eleiko tegovi i sipka, Power bars, Texas bars, takođe je bila postavljena klupa za bench press i podijum za mrtvo dizanje kako bi takmičari mogli neometano da se zagrevaju. U delu za zagrevanje su bile istaknute grupe, takmičarima je bilo omogućena lista sledećih takmičara na video beamu kako bi se na vreme pripremili.

Za fer i korektno suđenje na ovom Balkanskom prvenstvu postarali su se:

-Srđan Trifunović –internacionalni sudija prve kategorije
-Ivica Aranđelović – internacionalni sudija druge kategorije
-Aleksandar Lukić – nacionalni sudija Bosne i Hercegovine
-Ivica Krstić – nacionalni sudija Srbije

Takmičenje je počelo sa zakašnjenjem prvog dana oko 11,35 časova kako bi se takmičari koji nastupaju u disciplini RAW Squat zagrejali, a takmičenje je posle 64 nastupa 50 učesnika završeno prvog dana oko 19,10 časova. Drugog dana takmičenje je počelo oko 11:05 časova zbog uzimanja visina za monolift i stalaka za bench press, nadmetalo se 42 učesnika i proteklo je u odličnoj atmosferi u velikoj sali Ekonomske škole u Vranju. Za sve ljubitelje ovog sporta koji nisu bili u mogućnosti da dodju i da prate takmičenje bio je obezbeđen uživo prenos koji je bio shareovan na facebook grupi saveza.

 

Najbolja reprezentacija u disciplini RAW Powerlifting bila je Srbija, drugo mesto zauzela je reprezentacija Crne Gore, dok je treće mesto zauzela reprezentacija Bugarske. U disciplini RAW Bench Press prvo mesto takođe je zauzela reprezentacija Srbije, drugo mesto pripalo je reprezentaciji Makedonije, a treće mesto zauzela je reprezentacija Crne Gore.

 

Ujedinjeni Srpski Powerlifting Savez čestita svim takmičarima i takmičarkama na ostvarenim rezultatima!

Sportski Pozdrav!

Izvestaj sa VI. GPC BALKANSKOG PRVENSTVA


Link do Fotogalerije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *