IZVEŠTAJ SA XXII.GALA KUPA NIŠ 16.12.2017.

IZVEŠTAJ SA XXII.GALA KUPA U ČUČNJU, BENCH PRESSU, MRTVOM DIZANJU I POWERLIFTINGU RAW & EQ PO GPC PRAVILIMA U NIŠU 16.12.2017.

Dana 16.12.2017. godine KDT LEGIONARI NIŠ uz logističku podršku Ujedinjenog srpskog pauerlifting saveza organizovao je XXII.Gala Kup u Čučnju, Bench Pressu, Mrtvom dizanju i Pauerliftingu RAW & EQ u Nišu.

Nastupilo je 119 učesnika, od toga 24 žena i 3 osoba sa invaliditetom iz 27 klubova iz Srbije, Makedonije,  Crne Gore i Bugarske.

U prvoj grupi nastupili su takmičari u kategoriji osoba sa invaliditetom i žene lakih kategorija sa muškarcima u opremi, zatim u drugoj grupi žene od srednjih do teških kategorija, u trećoj grupi nastupili su muškarci do 125kg. praćeni muškarcima u kategorijama od 140 do 140+ kg. u četvrtoj grupi, u petoj grupi nastupili su muškarci do 90kg. praćeni muškarcima u kategorijama od 100 do 110 kg. u šestoj grupi, u sedmoj grupi nastupili su muškarci od 67.5 kg. do 75 kg. praćeni muškarcima u kategoriji do 82.5kg.u osmoj grupi.

Rangiranje takmičara bodovano je po reschel-ovoj skali po relativu i to je izgledalo ovako po starosnim kategorijama u apsolutnom plasmanu:

Za najjaču tinejdžerku u disciplini RAW Powerlifting proglašena je Milena Martinović članica kluba PLK Knjaževac iz Srbije sa podignutih 432.5kg. u totalu.

Za najjaču juniorku u disciplini RAW Powerlifting proglašena je Aleksandra Savić članica kluba Iron Republic Gym iz Srbije sa podignutih 372.5kg. u totalu.

Za najjaču seniorku u disciplini RAW Powerlifting proglašena je Maja Marinović članica kluba eXe Gym Novi Sad iz Srbije sa podignutih 420kg. u totalu.Za najjaču veteranku u disciplini RAW Powerlifting proglašena je Nadica Gojković članica kluba PLK Pobednik Niš iz Srbije sa podignutih 252.5kg. u totalu.

Za najjaču ženu u disciplini RAW Čučanj proglašena je Danijela Jakovljević članica kluba Fitness ABC Vranje iz Srbije sa podignutih 75kg.

Za najjaču ženu u disciplini RAW Bench Press proglašena je Nina Marković članica kluba Animal iz Crne Gore sa podignutih 70kg.

Za najjaču ženu u disciplini RAW Mrtvo dizanje proglašena je Nadica Gojković članica kluba PLK Pobednik Niš iz Srbije sa podignutih 115kg.

Za najjaču ženu u disciplini EQ Bench Press proglašena je Marija Lepki članica kluba PLK Knjaževac iz Srbije sa podignutih 35kg.

Za najjačeg takmičara u disciplini EQ Powerlifting proglašen je Aleksandar Radisavljević član kluba PLK Knjaževac iz Srbije sa podignutih 520 kg. u totalu.

Za najjačeg takmičara u disciplini EQ Čučanj proglašen je Aleksandar Tošić član kluba PLK Knjaževac iz Srbije sa podignutih 50 kg.

Za najjačeg takmičara u disciplini EQ Bench Press proglašen je Aleksandar Tošić član kluba PLK Knjaževac iz Srbije sa podignutih 97.5 kg.

Za najjačeg takmičara u disciplini EQ Mrtvo dizanje proglašen je Milan Potkonjak član kluba KDT Legionari Niš iz Srbije sa podignutih 345 kg.

Za najjačeg takmičara u disciplini RAW Čučanj proglašen je Miljan Smiljanić član kluba PLK Knjaževac iz Srbije sa podignutih 325 kg.

Za najjačeg takmičara u disciplini RAW Bench Press proglašen je Dejan Peličić član kluba Animal iz Crne Gore sa podignutih 237.5 kg.

Za najjačeg takmičara u discipline RAW Mrtvo dizanje proglašen je Stojancho Atanasov član kluba TmT Gym – Skopje iz Makedonije sa podignutih 275 kg.

Za najjačeg senior u disciplini RAW Powerlifting  proglašen je Milan Vučković član kluba Tri Glave sa podignutih 910kg. u totalu.

Za najjačeg veterana u disciplini RAW Powerlifting proglašen je Sava Vasilijevski član kluba PLK Knjaževac iz Srbije sa podignutih 460 kg. u totalu.

Za najjačeg juniora u disciplini RAW Powerlifting proglašen je Nikola Sarić član kluba Iron Republic Gym sa podignutih 760kg. u totalu.

Za najjačeg tinejdžera u discipline RAW Powerlifting proglašen je Aleksandar Janjanin član kluba KSS Leskovac sa podignutih 493.5kg.u totalu.

Na takmičenju takmičari su imali pristup vrhunskoj opremi, korišćena je šipka i tegovi marke Eleiko kao i profesionalne šipke za čučanj. Takmičenje je počelo sa malim zakašnjanjem u 10,20 kako bi se svi podaci uneli u sistem. Takmičenje se završilo u 05,15 časova uključujući i dodelu diploma u rekordnom roku nakon nastupa 119 takmičara,  proteklo je u odličnoj atmosferi pred prepunim tribinama osnovne škole “Mika Antić” u Nišu. Pokrovitelj takmičenja bio je grad Niš, a generalni sponzor KupujemProdajem. Na takmičenju su se mogli videti izloženi štandovi za prodaju profesionalne powerlifting opreme i ostalih sponzora koji su pomogli ovo takmičenje, a za takmičare nakon jutarnjeg merenja bilo je obezbedjeno pecivo.Za sve ljubitelje ovog sporta koji nisu bili u mogućnosti da dodju i da prate takmičenje sa tribina osnovne škole “Mika Antić” bio je obezbeđen uživo prenos na youtube-u.

Najbolji klub u konkurenciji muškaraca bio je Fitlife, drugo mesto zauzeo je eXe Gym Novi Sad, a treće mesto zauzeo je PLK Knjaževac.

Najbolji klub u konkurenciji žena bio je PLK Knjaževac, drugo mesto zauzeo je KDT Legionari Niš, a treće mesto zauzeo je Fitlife.

Ujedinjeni Srpski Powerlifting Savez čestita svim takmičarima i takmičarkama na ostvarenim rezultatima i želi Vam srećne Novogodišnje i Božićne praznike!

Sportski Pozdrav!

 Album sa slikama:

XXII. GALA KUP U NIŠU 16.12.2017.Link do youtube snimaka:
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *