Izveštaj : XXI. GALA KUP U POWERLIFTINGU RAW & EQ PO GPC PRAVILIMA u NIŠU

IMG_20151214_013322

Dana 13.12.2015. godine DRS PALILULA i UJEDINJENI SRPSKI
POWERLIFTING SAVEZ organizovali su XXI. GALA KUP U POWERLIFTINGU RAW &
EQ PO GPC PRAVILIMA u NIŠU, koji je ujedno bio I kvalifikaciono takmičenje  za naredno svetsko prvenstvo koje će se održati u Nišu 17-24.09.2016. godine.
Učestvovalo je  preko 60 takmičara I takmičarki  iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Prvo su nastupili takmičari u kategoriji EQ Powerlifting zajedno sa ženama u kategoriji RAW Powerlifting, a zatim su nastupili muškarci u RAW Powerlifting-u podeljeni u 4 takmičarske grupa.

Relativno najjača žena u disciplini RAW Powerlifting bila je Aleksandra Aranitović takmičarka kluba Gladijator Elemir sa podignutih 285kg. u totalu, koja je nastupila u kategoriji seniora do 52.kg.
Drugo mesto u relativu u zauzela je Emilija Jovanović takmičarka kluba Legionari Niška Banja sa podignutih 257.5kg. u totalu, koja je nastupila u kategoriji juniora do 52kg.
Treće mesto u relativu zauzela je Nina Ševo takmičarka kluba Gladijator Elemir sa podignutih 310kg. u totalu, koja je nastupila u kategoriji T3 do 75kg.
Relativno najjači takmičar u disciplini EQ Powerlifting bio je Hristijan Strainović takmičar kluba PLK Knjaževac sa podignutih 537.5kg. u totalu, koji je nastupio u kategoriji senior do 67.5kg.
Drugo mesto u relativu zauzeo je Marko Sivački takmičar kluba Gladijator Elemir sa podignutih 517.5kg. u totalu, koji je nastupio u kategoriji senior do 67.5kg.
Treće mesto u relativu zauzeo je Vladimir Lalić takmičar kluba K.D.T. Naisus sa podignutih 680kg. u totalu, koji je nastupio u kategoriji seniora do 110kg.

Relativno najjači takmičar u disciplini RAW Powerlifting bio je Milan Vučković takmičar kluba K.D.T. Morava Vladičin Han sa podignutih 865kg. u totalu, on je ujedno postavio I novi državni rekord u kategoriji seniora do 140kg. sa podignutih 360kg na mrtvom dizanju.
Drugo mesto u relativu zauzeo je Aleksandar Lukić takmičar kluba Bijeljina sa podignutih 825kg. u totalu, koji je nastupio u kategoriji seniora do 140kg.

Treće mesto u relativu zauzeo je Dušan Jovanović takmičar kluba PLK Knjaževac sa podignutih 742.5kg. u totalu, koji je nastupio u kategoriji juniora do 100kg.

Prvo mesto za relativno  najjači čučanj zauzeo je Milan Vučković  takmičar kluba K.D.T. Morava Vladičin Han sa podignutih 320kg, koji je nastupio u kategoriji seniora do 140kg.

Drugo mesto za relativno  najjači čučanj zauzeo je Aleksandar Lukić  takmičar kluba Bijelijna sa podignutih 312.5kg, koji je nastupio u kategoriji senior do 140kg.

Treće mesto za relativno  najjači čučanj zauzeo je Ivan Stanković  takmičar kluba PLK Pobednik Niš sa podignutih 230kg, koji je nastupio u kategoriji senior do 75kg.

Prvo mesto za relativno  najjači bench press zauzeo je Aleksandar Lukić  takmičar kluba Bijelijna sa podignutih 205kg, koji je nastupio u kategoriji seniora do 140kg.

Drugo mesto za relativno  najjači bench press zauzeo je Vladimir Bulatović  takmičar kluba Gladijator Elemir sa podignutih 200kg, koji je nastupio u kategoriji juniora do 125kg.

Treće mesto za relativno  najjači bench press zauzeo je Boban Stanojlović  takmičar kluba BBK Arena Paraćin sa podignutih 160kg, koji je nastupio u kategoriji juniora do 90kg.

Prvo mesto za relativno  najjače mrtvo dizanje zauzeo je Milan Vučković  takmičar kluba K.D.T. Morava Vladičin Han sa podignutih 355kg, koji je nastupio u kategoriji seniora do 140kg.

Drugo mesto za relativno  najjače mrtvo dizanje zauzeo je Goran Jović  takmičar kluba BBK GOLD  GYM VRANJE sa podignutih 325kg, koji je nastupio u kategoriji seniora do 125kg.

Treće mesto za relativno  najjače mrtvo dizanje zauzeo je Miloš Jovanović  takmičar kluba PLK Knjaževac sa podignutih 195kg, koji je nastupio u kategoriji T2 do 67.5kg.

Na takmičenju takmičari su imali pristup vrhunskim sipkama, Power bars i Texas bars koje je i ovaj put posudio Ujedinjeni srpski pauerlifting savez. Iza bine su bili istaknute grupe, takmičarima je bilo omogućena lista sledećih takmičara kako bi se na vreme pripremili za nastup.
Organizator je za sve takmičare obezbedio lanch pakete koji su bili podeljeni na merenju.
Takmičenje je počelo sa malim zakašnjenjem  u 11,30 časova , zbog rekordnog broja prijavljenih takmičara koji iznosi čak 61! Takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi pred prepunim tribinama sportske hale u Nišu.
Za sve ljubitelje ovog sporta koji nisu bili u mogućnosti da dodju i da prate takmičenje sa tribina sportske hale u Nišu bio je obezbeđen uživo prenos na našem sajtu.
Za ekipno najjači klub u disciplini EQ Powerlifting u muškoj konkurenciji proglašen je PLK Knjaževac, drugo mesto zauzeo je klub Gladijator Elemir, a treće mesto klub K.D.T. Naisus.

U disciplini RAW Powerlifting u ženskoj konkurenciji za najjači klub proglašen je Legionari Niška Banja, drugo mesto zauzeo je klub PLK Knjaževac, a treće mesto zauzeo je klub Gladijator Elemir.

U disciplini RAW Powerlifting u muškoj konkurenciji za najjači klub proglašen je PLK Knjaževac, drugo mesto zauzeo je klub Gladijator Elemir, a treće mesto zauzeo je klub Bijeljina.
Ujedinjeni Srpski Powerlifting Savez čestita svim takmičarima i takmičarkama na ostvarenim rezultatima I kvalifikacijama za svetsko prvenstvo 2016. godine u Nišu!

Ostalim takmičarima želimo puno sreće na sledećim kvalifikacijama.
Sportski Pozdrav!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *