PRIZNAVANJE POWERLIFTING SPORTA

Među najzaslužnijim za priznavanje Pauerliftinga – Dalibor Ilijić iz Knjaževca

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!!!

На иницијативу Уједињеног српског пауерлифтинг савеза утабан је пут у оквиру националног спорта у Републици Србији где је пауерлифтинг спорт признат у Србији!!!

Овом приликом Уједињени српски пауерлифтинг савез захваљује се стручној служби Министарству омладине и спорта која је на стручан и аналитички начин сагледала потребу за укључивање пауерлифтинг спорта у велику породицу српског спорта. Захваљујемо се и Спортском савезу Србије и његовој комисији на квалитетној сарадњи. У прилогу овог дописа прилажемо и Правилник о спортским гранама у Републици Србији који је ступио на снагу дана 31.12.2013. године у „Сл. гласнику РС“ бр. 118/2013, у коме је POWERLIFTING

1081745_10203263918709355_388256046_n

(ПАУЕРЛИФТИНГ) ПРИЗНАТ као спортска грана у Републици Србији у категорији неолимпијских спортова под редним бројем 39. Такође прилажемо фотографије из министарства омладине и спорта на којима су лица која су својим радом допринела на признавању пауерлифтинг спорта у Републици Србији и садржај елабората Уједињеног српског пауерлифтинг савеза са потврдом о подношењу истог у МОС-у 21.12.2012.г.

Уједињени српски пауерлифтинг савез захваљује се на подршци својим члановима и клубовима који су својим активностима и масовношћу допринели да наш савез има највећи број такмичара и такмичења у пауерлифтингу и бенч пресу у протеклој години у Републици Србији, а исто тако захвалност дугује и највећем броју активних чланова (178 регистрованих чланова – такмичара) из 29 клубова који су подржали пауерлифтинг спорт у Србији. Циљ Уједињеног српског пауерлифтинг савеза је да уједини пауерлифтинг спорт у Србији и да као такав удружен са осталим федерацијама подржи и Српски савез по ИПФ правилима да постане члан Интернационалне пауерлифтинг федерације (ИПФ) ради остваривања општег интереса у спорту у Републици Србији.

СПОРТСК ПОЗДРАВ! ПРЕДСЕДНИК, УЈЕДИЊЕНОГ СРПСКОГ ПАУЕРЛИФТИНГ САВЕЗА

Ср Срђан Трифуновић


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *