V. Balkanskog Prvenstva u Powerliftingu, Bench Pressu i Deadliftu održanom u Sarajevu 26-27.03.2016

Sarajevu

Dana 26-27.03.2016. godine FITNES I POWERLIFTING KLUBOVI SHARK SARAJEVO I KLUB 300 UZ LOGISTIČKU PODRŠKU UJEDINJENOG SRPSKOG POWERLIFTING SAVEZA organizovali su V. BALKANSKO PRVENSTVO U POWERLIFTINGU BENCH PRESSU I DEADLIFTU RAW & EQ PO GPC PRAVILIMA u  SARAJEVU.

 

Učestvovalo je 113 takmičara u 166 nastupa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore. Makedonije i Hrvatske. Prvog dana su nastupili takmičari i takmičarke u disciplini Powerlifting EQ, zatim su nastupile takmičarke u kategoriji Powerlifting RAW podeljene u dve grupe, zatim muškarci u discipline Powerlifting RAW do 82.5kg podeljeni u 3 takmičarske grupe.

Drugog dana nastupili su takmičari u disciplini Powerlifting RAW od 90kg do 140+ kg podeljeni u 5 takmičarskih grupa.Postavljen je zavidan broj svetskih, evropskih, balkanskih i nacionalnih rekorda.

 

Apsolutno i relativno najjači takmičar u disciplini Powerlifting EQ bio je Nikola Piruze takmičar iz Makedonije sa podignutih 842.5kg. u totalu.

 

Apsolutno i relativno najjača takmičarka u disciplini Powerlifting EQ bila je Slađana Mitrović takmičarka iz Srbije članica kluba Fiesta Pančevo sa podignutih 167.5kg. u totalu

 

Apsolutno I relativno najjači takmičar u disciplini EQ Bench press bio je Miloš Ćećanović takmičar iz Crne Gore  član kluba Lovćen Cetinje sa podignutih 240kg.

 

Apsolutno i relativno najjači takmičar u disciplini EQ Deadlift  bio je Milan Grozdanović takmičar iz Srbije član kluba Legionari Niška Banja sa podignutih 250kg.

Za apsolutno I relativno najjaču takmičarku u discipline Powerlifting RAW proglašena je Almira Lizde iz Bosne I Hercegovine članica kluba K.D.T. Neretva Konjic sa podignutih 482kg. u totalu.

 

Apsolutno i relativno najjači takmičar u disciplini RAW Powerlifting bio je Milan Vučković takmičar iz Srbije član kluba Tri Glave sa podignutih 921kg.

 

Najjači junior u disciplini RAW Powerlifting bio je Vladimir Bulatović takmičar iz Srbije član kluba Tri Glave sa podignutih 875kg u totalu.

 

Najjači tinejdžer T2 (16-17) godina u disciplini RAW Powerlifting bio je Toni Miletić takmičar iz Bosne I Hercegovine član kluba 300  sa podignutih 572.5kg u totalu.

 

Najjači master u disciplini RAW Powerlifting  bio je Sejfo Šehović takmičar iz Bosne i Hercegovine član kluba Udruzenje za razvoj sportova snage PL & BP Team BiH  sa podignutih 500kg u totalu.

 

Apsolutno najjači takmičar u disciplini RAW Bench press bio je Aleksandar Ilić takmičar iz Srbije član kluba K.D.T. Morava Vladičin Han sa podignutih 241kg.

 

Relativno najjači takmičar u disciplini RAW Bench press bio je Sabrija Avdagić takmičar iz Bosne I Hercegovine sa podignutih 210kg.

Najjači junior u disciplini RAW Bench press bio je Sabrija Avdagić takmičar iz Bosne I Hercegovine sa podignutih 210kg.

 

Najjači master u disciplini RAW Bench press bio je Saud Šaban takmičar iz Bosne I Hercegovine član kluba 300  sa podignutih 210kg.

 

Apsolutno I relativno najjači takmičar u disciplini RAW Deadlift bio je Milan Stanković takmičar iz Srbije član kluba Fitnes Centar ABC Vranje sa podignutih 328kg.

.

 

Na ovom Balkanskom prvenstvu takmičari su imali pristup vrhunskoj opremi, korišćene su Eleiko sipke i tegovi, Power bars, Texas bars, takmičari su imali pristup monoliftu kako na zagrevanju tako i na bini, takođe je bila postavljena klupa za bench press i podijum za mrtvo dizanje kako bi takmičari mogli neometano da se zagrevaju. Iza bine su bile istaknute grupe, takmičarima je bilo omogućena lista sledećih takmičara kako bi se na vreme pripremili. Specijalni gost i glavni internacionalni sudija bio je Lee Marshall predsednik GPC federacije iz Engleske, pomagali su mu internacionalne sudije Aleksandar Stanković iz Srbije, Miloš Ćećanović iz Crne Gore i Saud Šaban iz Bosne i Hercegovine koji je na ovom prestižnom takmičenju polagao za nacionalnog i internacionalnog sudiju. Svetski i evropski rekordi sa ovog takmičenja će biti priznati.

U prisustvu Lee Marshalla koji je bio glavni sudija na ovom Balkanskom prvenstvu polagali su Aleksandar Stanković iz Srbije koji je sada stekao zvanje tehnickog oficira i internacionalnog sudije prve kategorije i  Ivica Aranđelović koji je imenovan za internacionalnog sudiju druge kategorije

 

Takmičenje je počelo sa malim zakašnjanjem prvog dana oko 12,00 časova zbog manjih tehničkih problema i kako bi se izašlo u susret takmičarima koji su nastupali u opremi, pa je zagrevanje produženo, a takmičenje je posle 116 nastupa 63 učesnika završeno prvog dana u 23,00 časova. Drugog dana takmičenje je takođe počelo oko 12:00 časova zbog problema sa mrežom, nadmetalo se 50 učesnika i proteklo je u odličnoj atmosferi pred predivnom publikom na prepunim tribinama sportske hale Vogošća u Sarajevu. Za sve ljubitelje ovog sporta koji nisu bili u mogućnosti da dodju i da prate takmičenje sa tribina sportske hale bio je obezbeđen uživo prenos na facebook grupi saveza koja je bila shareovana.

 

Najbolja reprezentacija u disciplini RAW Bench Press bila je Bosna i Hercegovina, drugo mesto zauzela je reprezentacija Srbije, treće mesto zauzela je reprezentacija Crne Gore, četvrto mesto je zauzela reprezentacija Makedonije, a peto mesto zauzela je reprezentacija Hrvatske.

 

U disciplini RAW Powerlifting prvo mesto takođe osvojila reprezentacija Bosne i Hercegovine, drugo mesto zauzela je reprezentacija Srbije, a treće mesto zauzela je reprezentacija Crne Gore. U disciplini EQ Powerlifting prvo mesto zauzela je reprezentacija Srbije, drugo mesto zauzela je reprezentacija Crne Gore I treće mesto zauzela je reprezentacija Makedonije.

 

Za sve učesnike organizatori su podelili majce, a za najjače takmičare bile su obezbeđene nagrade u vidu specijalnih paketa.
Kranji utisak je da su organizatori FITNES I POWERLIFTING KLUBOVI SHARK SARAJEVO I KLUB 300 položili ispit organizacije sa visokom ocenom i može se reći da je ovo V. Balkansko prvenstvo u

Kranji utisak je da su organizatori FITNES I POWERLIFTING KLUBOVI SHARK SARAJEVO I KLUB 300 položili ispit organizacije sa visokom ocenom i može se reći da je ovo V. Balkansko prvenstvo u avez čestita svim takmičarima i takmičarkama na ostvarenim rezultatima!

Sportski Pozdrav!

 

Preuzmi rezultate :


Pogledajte slike i snimke sa V. Balkanskog prvenstav u SarajevuSanel Đalić PWL Raw Squat 370kg World Record V.Balkan Championship 26-27.03.2016. Sarajevo

Milan Vučković PWL Raw Deadlift 371kg World Record V. Balkan Championship 26-27.03.2016. Sarajevo


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *