VI. DRŽAVNO PRVENSTVO U POWERLIFTINGU RAW & EQ PO GPC PRAVILIMA u VLADIČINOM HANU

Dana 14.10.2017. godine K.D.T MORAVA VLADIČIN HAN POD TEHNIČKIM POKROVITELJSTVOM UJEDINJENOG SRPSKOG PAUERLIFTING SAVEZA organizovali su VI. DRŽAVNO PRVENSTVO U POWERLIFTINGU RAW & EQ PO GPC PRAVILIMA u VLADIČINOM HANU.

 

Učestvovalo je 37 takmičara i takmičarki iz 12 klubova iz Srbije, a takmičnje su upriličili i gosti iz Bosne i Hercegovine, Makedonije koji su se posebno rangirali.

Prvo su nastupile takmičarke u disciplini RAW Powerlifting zajedno sa takmičarima u disciplini EQ Powerlifting, nakon njih nastupili su muškarci u disciplini RAW Powerlifting podeljeni u 3 takmičarske grupe.

Za relativno najjačeg takmičara u disciplini EQ Powerlifting proglašen je Aleksandar Tošić, član kluba PLK KNJAŽEVAC iz Srbije, sa podignutih 342.5kg u totalu.

Za apsolutno najjaču ženu u disciplini RAW Powerlifting proglašena je Hana Qasem, članica kluba Iron Republic Gym iz Srbije, sa podignutih 380 kg u totalu. Hana je takođe proglašena za relativno najjaču juniorku u ovoj disciplini.

Za relativno najjaču ženu u kategoriji SENIORKI u disciplini RAW Powerlifting proglašena je Jelena Marinković, članica kluba PLK KNJAŽEVAC iz Srbije sa podignutih 322.5 kg u totalu.

Za relativno najjaču ženu u kategoriji VETERANKI u disciplini RAW Powerlifting proglašena je Nadica Gojković, članica kluba POBEDNIK NIŠ iz Srbije sa podignutih 250 kg u totalu.

Za relativno najjaču ženu u kategoriji TINEJDŽERKI u disciplini RAW Powerlifting proglašena je Vladana Radonjić, članica kluba K.D.T MORAVA VLADIČIN HAN iz Srbije sa podignutih 345 kg u totalu.


Za najjačeg gosta u disciplini RAW Powerlifting proglašen je Aleksandar Lukić iz Bosne i Hercegovine član kluba K.D.T. BIJELJINA sa podignutih 877.5 kg u totalu.

Za apsolutno najjačeg takmičara u disciplini RAW Powerlifting proglašen je Milan Vučković iz Srbije, član kluba TRI GLAVE sa podignutih 920 kg u totalu. Milan je takođe proglašen za relativno najjačeg seniora u ovoj disciplini.

Za relativno najjačeg u kategoriji VETERANA u disciplini RAW Powerlifting proglašen je Sava Vasilievski, član kluba PLK KNJAŽEVAC iz Srbije sa podignutih 447.5 kg u totalu.

Za relativno najjačeg u kategoriji JUNIORA u disciplini RAW Powerlifting proglašen je Aleksandar Radivojević, član kluba K.D.T. MORAVA VLADIČIN HAN iz Srbije sa podignutih 680 kg u totalu.

Za relativno najjačeg u kategoriji TINEJDŽERA u disciplini RAW Powerlifting proglašen je Aleksandar Veljković, član kluba K.D.T. MORAVA VLADIČIN HAN iz Srbije sa podignutih 625 kg u totalu.

U disciplini RAW Powerlifting za najjači klub proglašen je K.D.T. Morava Vladičin Han, drugo mesto zauzeo je PLK Knjaževac, a treće mesto zauzeo je klub Tri Glave.

Na takmičenju takmičari su imali pristup vrhunskoj opremi koju je i ovaj put posudio Ujedinjeni Srpski Pauerlifting Savez, korišćene su Eleiko šipke i tegovi, Power bars i Texas bars kao i profesionalna klupa i monolift, organizator K.D.T Morava Vladičin Han je takmičarima obezbedio da na zagrevanju imaju na raspolaganju dve klupe, dva postavljena podijuma za deadlift, kao i monolift i podijum za čučanj, kako bi takmičari mogli neometano da se zagrevaju. Iza bine su bile istaknute grupe, takmičarima je bilo omogućena lista grupa kako bi se na vreme pripremili za nastup. Takmičenje je počelo u 11,05 časova, a završilo se u 19:15 časova nakon nastupa svih učesnika! Takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi pred prepunim tribinama sportske hale u Vladičinom Hanu. Za sve ljubitelje ovog sporta koji nisu bili u mogućnosti da dodju i da prate takmičenje sa tribina sportske hale u Vladičinom Hanu bio je obezbeđen uživo prenos na facebook grupi saveza putem live streama, koji je nažalost zbog lošijeg prijema malo kasnio, ali se u prilogu ovog izveštaja nalazi snimak sa celog takmičenja. Velike pohvale zaslužili su Aleksandar Ilić i njegov tim koji su se potrudili da ovo do sada bude najbolje organizovano državno prvenstvo u Vladičinom Hanu po GPC pravilima.

Ovo su bile prve kvalifikacije za Balkansko prvenstvo, samo po jedan takmičar iz kategorije kvalifikovan je za učešće u reprezentaciji na Balkanskom prvenstvu u aprilu 2018. koje će se održati u Vranju. Naredno kvalifikaciono takmičenje u Pauerliftingu održaće se 16.12.2017. godine na Gala kupu u Nišu, a 02.12.2017. godine u bench pressu na tradicionalnom Kimit kupu u Beloj Palanci.

Ujedinjeni Srpski Pauerlifting Savez čestita svim takmičarima i takmičarkama na ostvarenim rezultatima!

Sportski Pozdrav!


Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *